X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Plahotniuc: Moldova nu caută şi nu îşi doreşte confruntare cu Rusia

19 feb. 2018,, 16:51   Politică
4619 13

Moldova nu caută şi nu îşi doreşte confruntare cu Rusia, însă îşi va susţine consecvent interesele şi obiectivele naţionale, a declarat liderul PDM în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

”Vom pleda pentru un dialog deschis şi sincer, fiindcă dorim o relaţie bună moldo-rusă. Sper, ca 2018 să aducă elementele pozitive pe care le aşteptăm”, a punctat Vlad Plahotniuc.

Totodată, președintele democrațilul a menționat că Moldova şi-a manifestat şi în 2017 dorinţa de modernizare şi de apropiere de Occident – prin fapte, nu prin vorbe. Iar partenerii externi au răspuns şi ei prin fapte.

”De curînd s-a împlinit un an de la semnarea Acordului cu FMI, iar misiunea de evaluare, care a venit la Chişinău, a constatat că programul merge bine, Moldova şi-a respectat angajamentele şi va primi în curînd a treia tranşă de bani – 22 milioane de dolari. Şi relaţia cu Uniunea Europeană a cunoscut o tendinţă de creştere, dovadă fiind semnarea Memorandumului pentru asistenţa macrofinanciară europeană. Nu am nicio îndoială că în 2018, în etape şi pe baza reformelor pe care le vom face, vom primi şi aceşti bani”, a menționat Plahotniuc.

Democratul a reiterat faptul că legăturile țării noastre cu partenerii americani şi europeni sînt din ce în ce mai solide şi aduc beneficii Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?