X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plahotniuc: La toamnă veți vedea acțiuni interesante

23 aug. 2018,, 12:03   Politică
9986 13

Partidele noastre au așteptat tot timpul ca europenii, americanii, românii sau rușii să le rezolve problemele, iar această paradigmă în relații externe trebuie schimbată, susține liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de Noi.md.

Anume de acest aspect se vor ocupa la toamnă democrații, a precizat politicianul în cadrul unui interviu acordat portalului IPN.

„PDM rămîne un partid proeuropean ca viziune, iar înainte de orice, PDM va fi într-o măsură și mai mare un partid pro-Moldova, iar la toamna veți vedea acțiuni interesante pe această linie, cu abordări mai noi pentru politica din țara noastră, care o să le placă cetățenilor, fiindcă de multă vreme le așteaptă”, a relatat el.

În opinia lui Vlad Plahotniuc, timp de 27 de ani, niciun partid nu a fost în mod real pro-Moldova și pentru moldoveni. El spune că parteneriatele externe ale Moldovei trebuie să aducă un surplus de resurse pentru dezvoltare, nu pentru supraviețuirea țării, așa cum s-a întîmplat ani de zile.

„Toate partidele s-au agățat de un reper extern și au jucat această carte a rezolvării problemelor moldovenilor prin soluții magice în exterior. Noi credem că este o abordare depășită și a venit momentul ca PDM să-și definească mai clar poziționarea. Detaliile urmează, dar mai ales acțiunile noastre. Trebuie să ne preocupăm de interesele Moldovei, să nu fim dependenți de proiectele orientate strict spre exterior, să ne asigurăm noi ordinea necesară, să începem să ne schimbăm mentalitatea. De aceea, PDM își va schimba din mers abordarea”, a adăugat Plahotniuc.


Totodată, liderul democraților i-a catalogat drept „naivi și dezorientați” pe politicienii moldoveni care s-au perindat la putere.

„Asta a făcut ca unii din exterior să profite de situație și, uneori, să se implice inadecvat în politica internă a Moldovei, văzînd cît de naivi și dezorientați sînt unii politicieni moldoveni. Dacă vrem însă să evoluam cu adevărat, nu trebuie să așteptăm să ne facă alții curat în ograda”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?