X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Plahotniuc, în urma discuțiilor cu Dodon: Vrem să formăm cît mai curînd o majoritate

26 mar. 2019,, 15:33   Politică
4219 0

Partidul Democrat este deschis pentru dialog în vederea formării unei majorități parlamentare și evitarea alegerilor anticipate, a declarat astăzi liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, în urma discuțiilor purtate la Președinție, notează Noi.md.

El a precizat că dacă partidele care au ajuns în Parlament nu vor putea găsi un numitor comun, atunci vina pentru declanșarea alegerilor anticipate nu o va purta PDM, ci alte formațiuni.

„PD este deschis dialogului cu toate formațiunile politice care doresc să evite criza politică, socială și economică care s-ar putea produce ca urmare a blocajului. PD are intenția de a forma cît mai curînd posibil o majoritate parlamentară ca să stabilizăm situația în țară, să oprim incertitudinea, să începem să ne ocupăm cu rezolvarea problemelor oamenilor”, a menționat Plahotniuc.

„ Dacă, în urma blocajului politic, în Moldova vor avea loc anticipate, asta se va datora nu democraților, dar altor formațiuni politice. Noi sîntem deschiși dialogului politic, sîntem flexibili, aveam determinarea de a forma o guvernare stabilă, responsabilă și eficientă”, a adăugat el.

Menționăm că astăzi Igor Dodon i-a invitat la Reședința de Stat pe liderii PSRM, PD şi cei ai blocului ACUM pentru a discuta perspectivele formării unei guvernări, în urma alegerilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?