COVID-19 în MOLDOVA

PLAHOTNIUC – în lista celor mai corupți 84 de oameni din lume

PLAHOTNIUC – în lista celor mai corupți 84 de oameni din lume

Serviciul de Cercetare al Congresului american (Congressional Research Service -CRS) a publicat un raport cu cele mai corupte personaje din întreaga lume, față de care Departamentul de stat a înaintat restricții sau sancțiuni bazate pe acuzații de corupție sau încălcarea drepturilor omului. În listă se regăsește și oligarhul fugar moldovean, Vladimir Plahotniuc, împreună cu familia sa.

Ultimul Raport al CRS publicat la 18 mai face trimitere la perioada 2018-2020 și conține doar 84 de nume de politicieni sau demnitari de pe întreg globul. Asfel Numele lui Plahotniuc se află în listă alături de oficiali din Bosnia, Uganda, Gambia, Serbia, Rusia și chiar Romînia, reprezentată de Liviu Dragnea, partener politic cu oligarhul Moldovean, scrie scheme.md.

Congressional Research Service este instituția care furnizează Congresului American cercetări, analize și informații comprehensive care facilitează activitatea în procesul legislativ din Statele Unite ale Americii.


Amintim că la data de 10 ianuarie 2020 Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție avînd interdicția de a obține vize de intrare în SUA, printr-o Declarație semnată de Secretarul de Stat Michael Pompeo.

Totuși, acesta se află acum pe teritoriul SUA, unde se judecă cu statul american încercînd să-și schimbe statul de persoană desemnată public pentru acte de corupție și să obțină azil politic.

În același timp, procurorii moldoveni, sub conducerea lui Alexandr Stoianoglo au expediat pachetul de documente necesare pentru extrădarea oligarhului. La rîndul său, Ambasadorul SUA în Moldova, Derek HOGAN, a confirmat faptul că SUA a recepționat cererea de extrădare, iar în prezent aceasta se află în examinare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load