X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plahotniuc, din nou la sfat cu congresmenii americani

5 iun. 2018,, 11:01   Politică
3329 3

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, întreprinde o vizită în SUA, unde are programate întîlniri cu lideri politici, membri ai societăţii civile şi reprezentanţi ai mediului universitar american, notează Noi.md.

Primul moment al vizitei preşedintelui PDM a fost întîlnirea cu congresmanul de Texas Pete Olson, care este şi preşedintele Grupului parlamentar SUA – Moldova.

„Am discutat subiecte diverse din domeniul economico-social, reformele realizate, dar şi o temă foarte importantă pentru Moldova – securitatea energetică. Am discutat, de asemenea, despre alegerile parlamentare care urmează şi despre relaţiile moldo-americane în general”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Politicianul a afirmat că Republica Moldova lucrează în această perioadă pentru asigurarea alternativei energetice a ţării, informîndu-l pe congresmanul american (care e şi membru în Comisia pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor) despre construirea gazoductului Ungheni-Chişinău. „Categoric, ţara noastră are nevoie de alternativa energetică şi eforturile continuă foarte serios în această direcţie”, a subliniat Plahotniuc.

Reprezentantul în Congresul SUA, Pete Olson, a ţinut să transmită un mesaj în numele celor 800 de mii de oameni din statul Texas pe care îi reprezintă. „Iubim Moldova. Este o ţară minunată şi un aliat pentru noi. Îndemn să muncim împreună şi să devenim mai apropiaţi, aşa cum am devenit în ultimul an. Avem o relaţie foarte bună; să o fortificăm şi să o facem mai puternică”, a remarcat Pete Olson.


Vlad Plahotniuc este însoțit în SUA de vicepreşedinţii partidului, Andrian Candu şi Vladimir Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?