X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Plahotniuc, așteptat în instanță: A fost stabilită o nouă ședință de judecată

26 ian. 16:42   Politică
2227 0

Procuratura Anticorupție anunță o nouă ședință de judecată în dosarul ,,Frauda Bancară” a învinuitului Vladimir Plahotniuc. Ședința va avea loc în data de 6 februarie 2023, ora 11.00, la Curtea de Apel Chișinău.

În data de 17 noiembrie 2022, Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana a admis demersul Procuraturii Anticorupție prin care a fost solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului Plahotniuc.

În consecință, apărătorii în interesele învinuitului Plahotniuc au contestat cu recurs încheierea instanței de fond, iar prima ședință în cadrul Curții de Apel Chișinău a avut loc la 28.12.2022.

Drept urmare, au avut loc 3 ședințe de judecată, unde au fost înaintate de către partea apărării, noi cereri de ridicarea a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, or cereri de amînare a ședințelor de judecată, procurorii pledînd constant pentru respingerea cererilor respective.

În cazul în care Curtea de Apel Chișinău va menține hotărîrea contestată, cauza penală urmează a fi expediată în judecată pentru examinare în fond.


Vlad Plahotniuc a fost pus sub învinuire în anul 2020 în dosarul jafului bancar din anul 2014 cînd trei bănci au fost devalizate de un miliard de dolari.

2
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий