X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc ar fi părăsit teritoriul Turciei. Unde ar putea fi

30 sep. 2020,, 15:08   Politică
5095 5

Noi detalii de la primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc. Acesta spune că fostul lider PD ar fi cumpărat un bilet de avion cu destinația Cipru, însă urmează să verifice dacă a făcut această călătorie.

„Este informația că a cumpărat bilet, dar nu știu dacă a plecat”, a spus Usatîi.

Precizăm că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susține că ex-democratul Vlad Plahotniuc a traversat, în luna septembrie, atât frontiera Turciei, cât și cea a României. Mai mult, se planifica identificarea și reținerea politicianului. Doar că pentru acest lucru „a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public”. Acum, instituția așteaptă ca autoritățile de la Ankara să confirme că Plahotniuc nu a părăsit teritoriul Turciei, transmite agora.md.

De altfel, autoritățile de la Chișinău au solicitat Turciei extrădarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, astfel încât politicianul să fie tras la răspundere în Republica Moldova. Cererea a fost semnată ieri de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Recent, Ziarul de Gardă a scris că, pe 28 august 2020, Vlad Plahotniuc ar fi părăsit orașul Miami, SUA. Iar președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că ex-democratul s-ar afla la Istanbul, Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?