Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc ar fi avut propriul sistem de interceptare. Cum a fost posibil?

6 iul. 2019,, 12:14   Politică
11338 4

Fostul președinte PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi avut propriul sistem prin care erau interceptate discuțiile telefonice ale mai multor persoane incomode.

Cel puțin, asta a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Piatnița” de la RTR Moldova.

Andrei Năstase a fost întrebat dacă e sigur că, în prezent, discuțiile telefonice nu mai sînt interceptate. A răspuns negativ, transmite Agora.md.

„Aceste interceptări nu au avut loc numai oficial. Plahotniuc are aparatura necesară și asculta zeci de oameni cu propriile resurse, ilegal. Despre asta se discută din ce în ce mai mult”, a explicat el.

Amintim că o investigație RISE Moldova a descoperit o întreagă operațiune de interceptare și filare a opozanților guvernării democrate, care s-a desfășurat în ultimii ani.


Aceasta s-a desfășurat sub paravanul a trei dosare penale trase la indigo, pornite în baza unor mesaje pe Facebook sau declarații la conferințe de presă.

Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști.

Pe lîngă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințe le-au fost instalate microfoane și camere video.

Ajuns în funcția de ministru de Interne, Andrei Năstase i-a solicitat procurorului general Eduard Harunjen să demareze, în regim de urgență, investigații privind legalitatea acestor interceptări, însă nu se cunoaște ce măsuri s-au întreprins în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?