Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc a vorbit, în premieră, despre rezultatele alegerilor din capitală

12 iun. 2018,, 09:50   Politică
8869 5

Rezultatul alegerilor din capitală aduce mai mult echilibru în stat, opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă.

Astfel a comentat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, victoria deținută de Andrei Năstase la alegerile din Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md. Politicianul și-a exprimat speranța că, în urma acestor alegeri, se va termina perioada de instabilitate politică la Primărie, iar autoritățile vor începe să muncească în mod sistematic pentru oameni, pentru rezolvarea problemelor orașului, relatează Noi.md.

„În ceea ce privește rezultatul alegerilor, avînd în vedere prezența redusă a oamenilor la vot, nu putem remarca vreo victorie, dar avem o înfrîngere importantă pentru socialiști, care, în ultima perioadă, luaseră un avînt cam mare și cred că acest rezultat o să le mai tempereze visul de a cîștiga de unii singuri alegerile parlamentare, asa cum se lăudau. La fel de important este semnalul dat de electoratul din Chișinău, prin care capitala merge mai departe pe calea proeuropeană”, a comentat Plahotniuc.

Liderul democraților a mai remarcat că, astăzi, în Moldova, nu există un singur pol al puterii, fiindcă ea este deținută în mod fragmentar de principalele forțe politice din țară – de stînga, de centru, de dreapta, a argumentat el. „Am putea spune că pe unele dimensiuni importante ale guvernării, avem un «stat capturat» de forțele de opoziție, dacă ar fi să folosim retorica unora”, a adăugat el.

Întrebat dacă în opinia sa Andrei Năstase va face față funcției de primar, Vlad Plahotniuc a menționat că nu se poate pronunța, întrucît nu-i cunoaște capacitățile: „Și nici nu cred că e corect să evaluezi un om fără să-l vezi mai întîi la treabă. Un om politic nu trebuie evaluat după cît de tare strigă sau cît de mult vorbește, dar după cît de priceput este în a conduce o instituție și a rezolva problemele oamenilor, cît de bun manager instituțional este.”


Politicianul a remarcat că astfel de moment de echilibru politic în Moldova nu a mai fost. Potrivit lui, faptul că doi mari critici ai săi, Andrei Năstase și Igor Dodon, au obținut funcții importante în stat spulberă miturile despre statul capturat.

„El și cu Dodon stăteau nu demult împreună pe scenă și mă criticau într-o singură voce, organizau împreună proteste, care, chiar dacă erau un show, erau acțiuni care au presupus o colaborare apropiată între cei doi. Relația lor s-a văzut foarte bine și în primul tur, s-au menajat reciproc. Azi, amîndoi conduc institutii, cei doi, care spuneau că Plahotniuc a capturat statul. Într-un stat capturat nu ar fi ajuns ei în veci în funcții și nu ar fi avut parte de alegeri libere pe care să le cîștige”, a conchis Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?