Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc a vizitat mai multe școli din Nisporeni

1 feb. 2019,, 16:40   Politică
2584 7

Sistemul de învăţămînt profesional necesită o reformare pentru a fi adaptat la cerinţele pieţei muncii.

Iar cu oameni mai pregătiți va fi asigurată în continuare creşterea economică, lucru care va permite realizarea multor proiecte pentru dezvoltarea ţării. Aceste idei au fost comunicate de către candidatul PDM în circumscripţia nr. 17, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei întîlniri cu elevii şi profesorii Şcolii Profesionale din Nisporeni.

Instituţia poate fi considerată drept un exemplu pentru școlile în care se practică învăţămîntul dual. Clasele de lecţii practice sînt dotate cu echipament modern, achiziţionat cu suportul fondurilor europene.

Vlad Plahotniuc s-a interesat de condiţiile pentru elevi vizitînd o clasă de lecții practice pentru viitorii vinificatori, iar apoi şi una dintre cele mai moderne secţii de producere a vinului din ţară, aflată chiar pe teritoriul Şcolii Profesionale din Nisporeni. Ulterior, Vlad Plahotniuc a lăsat un mesaj de susţinere şi încurajare în cartea de mulţumiri a instituţiei.

"Noi considerăm că ar trebui în fiecare zonă de întărit o şcoală profesională anume pentru tineretul din sat", a opinat o profesoară în discuțiile purtate. În replică, Vlad Plahotniuc a spus că PDM gîndește o reformă în sistemul de învățămînt. ”Trebuie să dăm o mare atenţie ca să dezvoltăm şi economia, şi educația. Vom face asta după alegeri. Decizii iau colegii în dezbateri multe, profesioniste", a spus Vlad Plahotniuc.


Vlad Plahotniuc a mai vizitat Şcoala Sportivă din Nisporeni, în care practica haltere atunci cînd era elev. Școala Sportivă se află pe teritoriul stadionului, care în prezent este în proces de modernizare la standarde internaţionale. Proiectul prevede şi construcţia unui hotel, iar investiţiile în cadrul acestui proiect ajung la 100 de milioane de lei.

Fostul antrenor de haltere al lui Vlad Plahotniuc, Grigorie Braşoveanu, prezent și el la discuții, îl ţine minte pe liderul PDM ca pe un elev ambiţios şi harnic. "A fost vicecampion al Republicii Moldova la juniori. Sportul, în genere, îi căleşte pe oameni şi îi învaţă să învingă greutăţile", a povestit Grigorie Braşoveanu.

Vlad Plahotniuc a răspuns la întrebările profesorilor şi sportivilor, care au dorit la final să facă poze cu liderul PDM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?