Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Plahotniuc a sărăcit? Candu i-ar fi împrumutat cîteva milioane de lei

17 sep. 2020,, 08:28   Politică
6810 5

Liderul „Pro Moldova”, Adrian Candu, a declarat miercuri seara în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că încetul cu încetul economiile acestuia se epuizează.

Declarațiia a fost făcută în contextul în care Adrian Candu a fost întrebat de moderatorul emisiunii despre o „datorie” pe care o are acesta față de Vladimir Plahotniuc, nașul de cununie a lui Candu, transmite jurnal.md.

Este vorba despre o sumă care s-ar ridica aproximativ la 5.000.000 de lei.

„Eu i-am împrumutat bani domnului Plahotniuc în decembrie 2016, în baza unui contract-5.000.000 de lei, banii mei și am primit acești bani pe parcursul a doi ani de la împrumut.

Transferurile bancare sînt, actele sînt, banii sînt declarați în declarația de avere. Dlui a fost un om de afaceri prosper cu foarte multe afaceri.


Atunci cînd i-am împrumutat acești bani am știu foarte bine că are de unde mi-i întoarce. Eu astăzi sînt într-o perioadă mai dificilă față de dlui.

Domnul Plahotniuc mi-a compensat prețul de vînzare-cumpărare a apartamentului pe care l-am cumpărat și am cîțiva ani la dispoziție să găsesc sursele corespunzătoare să-i reîntorc banii. La ora actuală economiile mi se epuizează încetul cu încetul”, a spus Adrian Candu.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă acesta nu vede cumva o problemă în faptul că este „dator” unui om care este numit de societate „oligarh”, Candu a răspuns:

„Această persoană îmi este mie nan de cununie în fața Domnului și la biserică. Niciodată, indiferent ce și cum, eu n-am să trădez o persoană așa cun n-am trădat pe nimeni.

Această persoană este acuzată, dar nu este o decizie finală a vreunei instanțe care să dovedească acest lucru.

Eu îl cunosc pe domnul Plahotniu din 2005 sau 2006, relația noastră a crescut treptat pînă am ajuns în 2009 să mă căsătoresc.(...) Eu nu mă întorc cu spatele la oamenii care îmi sînt prieteni!”.

Tot în cadrul emisiunii Candu a ținut să precizeze că la moment doarme liniștit pentru tot ce a făcut pînă acum, mai ales în politică afirmînd că este cu conștiința curată.

Întrebat din ce bani este întreținută formațiunea „Pro Moldova”, Candu a răspuns: „Noi avem unele donații, nu foarte mari. Finanțările partidului sînt în mare parte din membrii partidului, din donații. În acestă lună sînt primele plăți pe care le facem pentru cîteva birouri în teritoriu. Nu avem salariați încă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?