X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plahotniuc a ridicat un salariu de circa 40 de mii de lei din funcția de deputat

16 sep. 2019,, 08:20   Politică
2808 3

Deși a fost prezent doar la prima ședință de constituire a noului Parlament din legislatura a X-a, fostul deputat democrat Vlad Plahotniuc, în patru luni de parlamentar, a ridicat un salariu de aproximativ 40 de mii de lei.

Potrivit declarației de avere și interese, depusă la Autoritatea Națională de Integritate, ex-liderul Partidului Democrat (PD) a ridicat un salariu de 39.577 lei.


Reamintim că la data de 30 iulie curent, Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat. Anunţul a fost făcut într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De menționat că Vlad Plahotniuc a fost ales deputat de trei ori şi de trei ori şi-a depus mandatul de parlamentar.


Prima dată a fost în octombrie 2013, în urma unor critici cu privire la averea sa. În 2013, Plahotniuc a declarat că renunță și la imunitatea parlamentară și se va dedica intens activității în partid, pentru a se pregăti de lupta politică din toamna anului viitor. Acesta a solicitat atunci Comisiei Naționale de Integritate să verifice dosarul lui privind declarațiile pe venit.

Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și în 2015, imediat după ce a fost investit Guvernul investit de Valeriu Streleț. Atunci democratul și-a exprimat speranța că atmosfera profesionistă la care s-a ajuns în timpul negocierilor pentru crearea AIE3 va fi menținută atît în Coaliție, cît și în Parlament.

Precizăm că după plecarea sa în SUA, Vlad Plahotniuc a ieșit doar de cîteva ori în public, doar cu cîteva mesaje pe paginile de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?