X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Plahotniuc a dispărut din Turcia: Încotro s-a îndreptat oligarhul

16 noi. 2020,, 11:57   Politică
12432 6

Procuratura Generală Republicii Moldova a anunțat printr-un comunicat de presă că a primit răspuns oficial din partea autorităților turce.

"La cererea Procuraturii Republicii Moldova din 29 septembrie 2020 de extrădare a fostului lider PDM, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că respectivul nu se mai află pe teritoriul lor", a informat procuratura.

Printr-un răspuns oficial, expediat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, partea turcă ne-a informat că cetățeanul Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020, scrie sputnik.md.

Procuratura Generală Republicii Moldova amintește că cetățeanul Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Procuratura Generală nu precizează dacă deține sau nu informații cu privire la locul în care se află acum Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?