X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Plahotniuc a cerut sprijinul Estoniei pentru proiectul european

19 iun. 2018,, 10:53   Politică
2243 4

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a avut o întîlnire cu premierul Estoniei, Jüri Ratas, aflat în vizită în Republica Moldova, notează Noi.md.

Plahotniuc a vorbit despre progresele Moldovei obţinute în această perioadă. Potrivit lui, drumul european al Moldovei este clar, iar Estonia este un exemplu pentru ţara noastră „atît din punctul de vedere al realizărilor pe plan intern, cît şi din perspectiva integrării în lumea occidentală”.

Vorbind despre diaspora moldovenească, preşedintele PDM a afirmat că guvernarea se concentrează pe crearea condiţiilor pentru ca cei plecaţi să revină acasă, pentru a fi „partenerii noştri în procesul de dezvoltare”. „Ne dorim ca ei să vină cu cunoştinţe şi experienţă occidentală, ca să le folosească în Moldova”, a spus preşedintele Partidului Democrat.

Vlad Plahotniuc i-a spus premierului Jüri Ratas că Republica Moldova contează pe sprijinul prietenilor estoni în drumul ei spre Uniunea Europeană şi a subliniat angajamentul pro-occidental al actualei guvernări: „Strategia noastră este simplă: o nouă coaliţie pro-europeană în 2018, dezvoltarea ţării, consolidarea parteneriatelor cu Vestul”.

La rîndul său, Jüri Ratas a vorbit despre experienţa estonă în domenii precum educaţie, IT şi medicină, invitînd ţara noastră să se inspire din această experienţă. Premierul eston a reamintit că, în perioada în care ţara lui a deţinut preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, Estonia şi-a exprimat susţinerea foarte clară pentru integritatea teritorială a Moldovei, pledînd în acelaşi timp pentru un sprijin european mai puternic acordat ţărilor Parteneriatului Estic, din care face parte şi ţara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?