X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Pînă la finele lunii iulie părțile componente ale coaliției de guvernare vor semna un acord politic (VIDEO)

24 iul. 2019,, 17:00   Politică
3074 1

Cele mai importante puncte ale actualei agende au fost epuizate. De aceea șeful statului a sugerat să se semneze un acord politic în care vor fi stipulate exact cele mai apropiate obiective. Acest lucru a fost relatat în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate de către Igor Dodon site-ului Noi.md.

„Adică prima etapă a fost unirea împotriva cuiva și întotdeauna-i așa - e ușor să te unești împotriva unui inamic comun. Cea de-a doua etapă este mai dificilă și aici ar trebui să se dea dovadă de mai multă maturitate politică, adică să ne unim și să păstrăm această alianță, această coaliție de dragul unui scop. Iată că acum noi finalizăm acest document”, a comunicat șeful statului. Potrivit lui, documentul care include în sine partea introductivă și cea politică va fi semnat pînă la sfîrșitul lunii iulie.

„Trebuie să ne asumăm responsabilitatea referitor la faptul cum noi vom acționa în cadrul actualului Parlament, cum vom menține această coaliție. Trebuie să stabilim exact care este agenda politică externă, Vest-Est. Aici noi avem propria poziție și eu cred că vom găsi limbă comună. Trebuie să indicăm exact ce vom face la alegerile locale. Trebuie să stipulăm exact care este agenda Guvernului și a majorității parlamentare, care reforme vor fi realizate”.

Președintele consideră că agenda comună ar trebui să fie stabilită nu doar pentru cîteva luni, ci pentru următorii 1,5 – 2 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?