X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Petruți: Guvernarea fuge de problemele interne ale cetățenilor

25 mai. 2023,, 09:00   Politică
2336 0

În opinia sociologului Doru Petruți, director General la IMAS, actuala guvernare încearcă să fugă de problemele interne, precum sărăcia, comprimarea economiei sau eșecurile din reforma justiției. Această părere a fost exprimată la emisiunea „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova” care emite pe internet.

„Încearcă cu insistență remarcabilă de a fugi de temele interne și de a menține atenția strict, dacă se poate, pe formula suportului și sprijinului și a unei imagini pe care Moldova și-o cîștigă în perioada asta”, a spus Petruți, scrie a-tv.

Potrivit lui, guvernanții nu vorbesc în public despre lucruri care sînt importante pe plan intern.

„Nu cred că ați văzut discutat public raportul GRECO pe justiție, dezbatere națională legată de cît s-a comprimat economia Republicii Moldova anul trecut, toate lucrurile despre migrațiune, despre sărăcia populației”, a argumentat sociologul.

El a calificat acest lucru ca un „management al percepțiilor”.


„Dacă guvernarea ar vorbi foarte mult despre problemele cetățenilor, sigur că chestiuni legate de sărăcie și prețuri ar părea în mintea oamenilor mai grave și mai importante decît alte teme”, a menționat Doru Petruți.

În acest sens el a accentuat rolul opoziției de a atrage atenția asupra problemelor interne, pentru că „guvernarea nu va face lucrul acesta”.

„Pînă la urmă asta ține și de prestația opoziției. Dacă opoziția nu va atrage atenția și nu va pune presiune pe guvernare pe temele interne, actuala putere se pare că nu va face lucrul acesta de bună voie, pentru că e o arie în care ei simt și știu că vor pierde puncte, nu vor cîștiga”, a rezumat expertul.

La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile lui Doru Petruți.

28
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?