X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Peter Michalko reconfirmă recunoașterea Guvernului Sandu

13 iun. 2019,, 13:38   Politică
2967 0

Șeful Delegației UE la Chişinău, Peter Michalko, a avut astăzi o întrevedere cu noul ministru de Externe, Nicu Popescu, iar printr-o declarație oferită presei, oficialul european a reconfirmat recunoașterea Guvernului Sandu, anunțată anterior de UE.

Sîmbătă, Uniunea Europeană a recunoscut Guvernul condus de Maia Sandu și a anunțat că este gata să colaboreze noul Cabinet de Miniștri, conform unei declarații oficiale emise de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, și Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere.

Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămînă pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rînd, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, se arată în declarația UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?