TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Peter Michalko: Noi continuăm relațiile cu PDM

Peter Michalko: Noi continuăm relațiile cu PDM

Ambasadorul UE este sigur că partenerii externi trebuie să continue dialogul cu toate forțele politice din Republica Moldova, transmite eNews.


Peter Michalko, care conduce misiunea diplomatică a UE în Moldova, în cadrul emisiunii "Vineri" cu Anatolie Golea pe postul de televiziune "RTR Moldova", a vorbit despre prioritățile pe care se bazează activitatea partenerilor europeni din țara noastră. Potrivit ambasadorului, aceasta este, mai presus de toate, o continuare a punerii în aplicare a Acordului de asociere. Și pentru a atinge acest obiectiv, Uniunea Europeană este gata să continue dialogul cu toți factorii politici activi în Moldova:


”Ați văzut că noi continuăm relațiile sau că contactele cu Partidul Democrat. Și, în timpul celei de-a doua vizite a domnului Commissar Hahn, la 19 iunie, a avut loc o întîlnire și cu Partidul Democrat, pe lîngă întîlnirea cu noua majoritate, cu premierul și cu președintele Parlamentului. Pe lîngă democrații reprezentați de președintele fracțiunii, domnul Filip, la întîlnire au fost și alți membri ai parlamentului.


Iar cînd a sosit delegația Parlamentului European, la 24 iunie, a avut loc și o întîlnire, inclusiv cu reprezentanții Partidului Democrat, ca opoziție în parlament.


Avem relații cu toți partenerii politici - cu toți factorii politici din Republica Moldova. Dorim ca toți partenerii noștri să înțeleagă că, în cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, este important ca punerea în aplicare a Acordului de asociere să continue, dorim ca în parlament să fie promovate legi în acest sens, și să existe o adevărată realizare a acestor schimbări și reforme care sînt necesare. Vorbim despre acest lucru cu toate partidele politice", a asigurat șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load