COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6784
Coronavirus stiri: 7608

Peter Michalko a fost numit șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan

5 aug. 11:30   Politică
1287 3

​Începînd cu 1 septembrie, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, va activa în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Despre aceasta a anunțat înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Josep Borrell.

„Este o mare onoare să fiu numit de Josep Borrell în calitate de nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfîrșitul acestei luni după patru ani de muncă asupra relației UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Peter Michalko își încheie mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, iar în locul său a fost numit Janis Mazeiks. Într-un mesaj pe Twitter, acesta a scris că va face tot ce este posibil pentru a dezvolta relația dintre UE și R. Moldova, în timpul mandatului său.

Peter Michalko a fost numit șef al Delegației UE la Chișinău, în luna mai 2017, iar pînă atunci a fost ambasador al Slovaciei în Grecia.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽