TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Peste 23 de mii de moldoveni vor vota de acasă pe 1 noiembrie

Pînă astăzi, 29 octombrie, birourile electorale ale secțiilor de votare au recepționat 23 562 de cereri de votare la locul aflării, pentru ziua alegerilor prezidențiale de duminică, 1 noiembrie curent.

Din numărul total de solicitări, 321 sînt din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19, iar în situația a 23 243 de cazuri, în cereri sînt invocate alte motive temeinice.

CEC amintește că alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă pînă pe 31 octombrie curent, ora 18.00. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

În contextul situației de criză în sănătate publică, în ziua alegerilor, pînă la ora 15.00, pot vota la locul aflării fără obligația de a prezenta certificatul medical doar alegătorii care manifestă simptome a infecției COVID-19.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load