Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Peste 20 de întrebări adresate lui Stoianoglo

5 ian. 2021,, 16:55   Politică
8001 3

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova sau așa-zisa Comisie „Laundromat” i-a trimis lista cu întrebări procurorului general, Alexandr Stoianoglo, după ce acesta a refuzat să participe la ședința din 29 decembrie, unde urma să fie audiat atît în calitatea actualei funcții, cît și în cea de deputat pe care a deținut-o anterior.

Astfel, documentul expediat lui Stoianoglo conține 22 de întrebări legate de activitatea sa de deputat din perioada anilor cît a deținut mandatul, precum și cea de procuror general pe care o desfășoară de mai bine de un an de zile.

Amintim că, procurorul general Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat în fața membrilor Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, pentru a fi audiat. Președinta Comisiei de anchetă, Inga Grigoriu, a mai subliniat că urmează să transmită o listă cu întrebări în adresa procurorului general, astfel ca procesul de elucidare a dosarului laundromat să aibă o continuitate.

Mai jos găsiți întrebările adresate de Comisia de anchete procurorului general.

Totodată, deputatul parlamentarul Dumitru Alaiba l-a somat pe procurorul general să demisioneze.


Declarația a fost făcută de deputat după ce Stoianoglo a declarat într-o conferință de presă că „forțele declarate proeuropene sănătoase” ar ataca Procuratura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?