Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Peskov, după exploziile din Transnistria: Știrile sînt îngrijorătoare

26 apr. 2022,, 13:55   Politică
3483 0

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sînt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întîmplă acolo și cum evoluează situația”.

Declarația lui Peskov este făcută în contextul în care cresc provocările și tensiunile în Transnistria. Mai multe explozii au avut loc luni și marți, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Republica Moldova susține că exploziile au ca scop „crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”, în timp ce serviciile ucrainene susțin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc.

„Urmărim cu multă atenție ce se întîmplă acolo și cum evoluează situația. Știrile care vin de acolo sînt îngrijorătoare”, a declarat marți purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Peskov a mai spus că Vladimir Putin nu are planificate discuții cu omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, în contextul tensiunilor din stînga Nistrului.


Мaia Sandu a convocat marți o ședință a Consiliului de Securitate.

Între timp, liderul prorus al regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a declarat că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include și Transnistria.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?