X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Perciun, despre criticile lui Filat: Domnul Filat vrea mai multă comunicare

28 sep. 2022,, 07:43   Politică
2491 0

Reamintim că Vladimir Filat a scris ieri pe rețeaua de socializare că Moldova este la fel de departe de UE ca și Georgia și poate rămîne precum Turcia un etern candidat la UE.

Dan Perciun, despre criticile lui Filat: Domnul Filat vrea mai multă comunicare.

"Domnul Filat vrea mai multă comunicare. Sîntem deschiși tuturor partidelor". Așa a comentat deputatul PAS, Dan Perciun, criticile formulate de ex-președintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, la adresa conducerii țării privind obținerea statutului de candidat al Republicii Moldova în UE, relatează a-tv.md

"PAS trebuie să colaboreze mai mult cu PLDM. În asta constă toată critica. OK. Și? Există o anumită opinie...", a spus Perciun în cadrul emisiunii "TEMA cu Liudmila Belcenkova".

Deputatul Partidului de guvernămînt a menționat că "nu știe din ce cauză "a venit această critică din partea lui Vladimir Filat, dar a presupus că fostul prim-ministru a încercat să recomande PAS "să coopereze mai mult cu reprezentanții partidelor de dreapta din Moldova".


"Nu știu care este cauza. Dar, în opinia mea, mesajul este următor: trebuie să cooperăm mai mult cu reprezentanții partidelor de dreapta din Moldova. În asta constă totul. Există un anumit dialog. Cineva ne critică, cu cineva comunicăm. Există relații diferite. Întotdeauna am fost și vom fi deschiși pentru dialog", a adăugat Dan Perciun.

"Datorită schimbărilor din blocul comunitar, fără o grăbire a procesului de aderare prin demararea negocierilor riscăm să rămânem precum Turcia, un etern candidat la Uniunea Europeană. Totodată, fără o politică internă bună nu putem avea o politică externă bună și din acest motiv singularizarea PAS și a Maiei Sandu, ruperea de ceilalți actori politici poate duce la distrugerea pe termen lung a întregului sistem politic cu consecința revenirii unei stângi revanșarde și supusă intereselor străine", a spus fostul lider al PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?