X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Percheziții la sediul susținătorilor "României Mari"

11 iun. 2018,, 17:25   Politică
5028 2

Responsabili ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU) au comunicat că reprezentanții organizației obșteștiau distribuit materiale, care pot conține apeluri de încălcare a integrității teritoriale a țării.

Angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei efectuează percheziții în incinta uneia dintre organizațiile obșteștidin Cernăuți, reprezentanții căreia distribuiau materiale, care cheamă la încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei.

Aceste informații au fost comunicate luni, 11 iunie, de către Serviciul de presă al SSU, scrie korrespondent.net. Potrivit instituției de resort, este verificată informația potrivit căreia reprezentanții organizației care în timpul unui eveniment public de la Cernăuți au demonstrat imagini cartografice ale teritoriului regiunii Cernăuți ca parte a așa-numitei "Românii Mari". Oamenii legii au stabilit că aceste hărți au fost tipărite, pentru a propaganda pe teritoriul Ucrainei "sărbătorirea" celei de-a 100-a aniversări a creării "României Mari".

„Membrii organizației publice distribuiau literatură, care poate conține apeluri de restabilire a așa-numitei“ dreptăţi istorice „prin anularea actelor juridice și interstatale internaționale existente și “reîntoarcerea teritoriilor din nordul Bucovinei, Basarabia de Nord și Basarabia de Sud în componența statului Român“, informează responsabili de la SSU. Investigațiile sînt efectuate în cadrul procedurilor penale în temeiul articolului de încălcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?