Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pensiile migranților moldovenilor, subiect de discuții între Republica Moldova şi Republica Elenă

6 iul. 2021,, 09:06   Politică
2352 1

La Atena, a început cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea proiectelor Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Elenă și Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea acestuia.

Delegația Republicii Moldova, din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, este condusă de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile CUȘCA.

Scopul Acordului este de a asigura un cadru de garanţii de securitate socială pentru cetățenii din Republica Moldova, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul unuia sau ambelor state contractante.

În baza Acordului, persoanele îndreptățite vor beneficia de pensii pentru limită de vîrstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensii de urmaș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?