Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pensii de la 2000 de lei și salarii de la 500 de euro. Gavrilița, despre obiectivele Guvernului

4 aug. 2021,, 09:25   Politică
3836 12

Premierul desemnat Natalia Gavrilița a declarat că una din prioritățile guvernului său va fi ca „toți corupții și hoții” să fie „destituiți din funcțiile publice”.

Într-un interviu acordat Europei Libere marți, 3 august, după ce a prezentat lista viitorului său guvern, Natalia Gavrilița a spus în repetate rînduri că reformele și schimbările trebuie făcute repede pentru că nu vrea „să dezamăgesc oamenii”: „Oamenii au așteptat prea mult, 30 de ani înseamnă o viață de om”.

„Vom începe cu schimbarea demnitarilor numiți politic, care se numesc și se demit în baza încrederii, cum ar fi secretarii de stat, șefii anumitor agenții subordonate guvernului și pentru celelalte vom face o evaluare” a explicat Natalia Gavrilița, „dacă va fi necesar, vom schimba legea”.

D-na Gavrilița a promis că pensiile vor fi majorate din octombrie „la cel puțin 2.000 de lei pentru persoanele cu stagiu de cotizare” după care va urma o reformă mai amplă a sistemului de pensii „care să ofere o anumită stabilitate”.

Un element cheie pentru stabilitatea sistemului de pensii, ținînd cont de criza demografică și migrație, este în opinia ei majorarea salariilor, care va crește și baza de cotizare la sistemul asigurărilor sociale: „E posibil să avem un salariu de 500 de euro în sat și 1000 de euro în oraș” a declarat Natalia Gavrilița în interviul cu Europa liberă.


La care s-ar adăuga o simplificare, o reducere a birocrației în sistemul de taxe și impozite, care să ajute dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, respectiv crearea locurilor de muncă. „Probabil că în cel mai scurt timp vom începe elaborarea unui regim separat, mult mai simplificat, mult mai debirocratizat pentru întreprinderile mici și mijlocii. De aici vom începe.”- a declarat premierul desemnat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?