X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Năstase și Sandu s-au întîlnit cu vicepreședintele SUA: Ce declarații au fost făcute (FOTO)

19 sep. 2019,, 09:44   Politică
1791 0

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, s-a întîlnit miercuri la Washington cu Prim-ministrul Moldovei, Maia Sandu, și a discutat cu ea chestiunile privind dezvoltarea relațiilor bilaterale, promițînd Moldovei sprijin în „edificarea democrației”.

„Liderii au discutat căile de sporire a dezvoltării economice și securității energetice a Republicii Moldova. Vicepreședintele a reiterat sprijinul deplin și constant al Statelor Unite ale Americii pentru noul Guvern al Republicii Moldova, exprimîndu-și speranța că acesta și pe viitor se va dedica continuării reformelor... Vicepreședintele a specificat că SUA sprijină poporul moldovenesc în eforturile lui de edificare a unui viitor democratic mai prosper”, scrie în comunicatul Serviciului de presă al Vicepreședintelui, relatează ria.ru.

Se menționează că reformele în Moldova ar trebui să includă în sine „desemnarea oportună” a unui procuror general independent, aprobarea legislației pentru asigurarea independenței instituțiilor publice, adoptarea unor măsuri hotărîtoare pentru combaterea corupției și organizarea unor alegeri locale libere și echitabile în octombrie 2019.

Sandu a fost numită în postul de șef al Guvernului Moldovei la 8 iunie, fiind în prima vizită în SUA în această funcție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?