X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Pedepsirea unui hoț nu înseamnă dosar politic, ci o politică a statului – declarație

8 aug. 10:49   Politică
1673 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a răspuns acuzațiilor venite din spațiul public precum că anumite dosare intentate în ultima perioadă pentru îmbogățire ilicită sînt fabricate politic.

Oficialul a precizat că a pedepsi hoții și a obține dreptate pentru oameni este o politică a statului. Subiectul a fost pus în discuție la ședința de astăzi a Guvernului, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate după un a de guvernare.

„Cetățenii au dubii, sînt personaje care ies în spațiul public și spun că aceste dosare sînt politice”, a comentat premierul Natalia Gavrilița.

„Toți cei care au chitanțe la salariu și la alte averi obținute pot veni și să își justifice averile. Pedepsirea unui hoț nu înseamnă dosar politic, ci înseamnă o politică a statului pentru a obține dreptate pentru oameni, așa cum am promis în cadrul campaniei electorale”, a relatat Litvinenco.

Totodată, șefa Guvernului a menționat că oamenii așteaptă schimbări și în restul sistemului justiției. „De ce ne mișcăm aît de încet?”, a întrebat ea.


“Noi trebuie să asigurăm că la finalul mandatului sistemul va fi unul curățat. Sistemul de curățare este unul mult mai curat. Mergem cu curățarea sistemului de sus în jos”, a răspuns ministrul Justiției.

Menționă că astăzi membrii cabinetului de miniștri au prezentat raportul de activitate la un an de mandate.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав