X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pe numele președintelui raionului Fălești a fost pornită o cauză penală

24 mar. 2021,, 12:35   Politică
2409 0

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, a fost surprins de două ori că s-a urcat băut la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale, arată o investigație nordnews.md.

În primul caz, Sergiu Fîntîna a scăpat basma curată, după ce, în seara zilei de 24 noiembrie, atunci cînd și-a sărbătorit ziua de naștere, s-ar fi urcat băut la volanul automobilului de serviciu. Atunci, Inspectoratul de Poliție Fălești a declarat că „nu poate demonstra vinovăția acestuia”, chiar dacă echipa de filmare a simțit un miros puternic de alcool în habitaclul mașinii.

Nici după patru luni de la incident, Sergiu Fîntîna urcă iarăși în stare de ebrietate la volanul mașinii de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138. De această dată, cu mai puțin noroc. În seara zilei de 19 martie, în prima vinere a Postului mare, chiar în centrul orașului Bălți, în urma sesizării făcute de reporterii NordNews, Fîntîna este tras pe dreapta de polițiștii de patrulare. Acesta refuză testarea alcoolscopică la fața locului, dar este condus de polițiști la Spitalul Clinic Bălți, unde i-au fost prelevate probele biologice.

Potrivit poliției, conform rezultatelor aparatului Drager, în aerul expirat al alesului local s-a înregistrat o concentrație de alcool de 0,36 mg/l. Totodată, pe numele președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntîna a fost pornită o cauză penală.

„A fost pornită o cauză penală pe numele președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate. Ce ține de probe, în dependență de rezultatele probelor biologice a sîngelui, acesta va fi tras la răspundere. Sancțiunea prevede în mod obligatoriu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a declarat pentru NordNews, Alexandru Celac, adjunct al procurorului-şef, Procuratura mun. Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?