Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pe ce scenariu mizează Platon pentru a fi eliberat de condamnarea la închisoare

29 iul. 2019,, 22:12   Politică
3410 0

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, este convins că va fi eliberat.

Acesta mizează pe scenariul în care se va demonstra că extrădarea sa a fost ilegală, anunță acesta in cadrul unui interviu pentru tv8.md

„Eu am contestat extrădarea, procesul durează deja al treilea an. Din punct de vedere juridic, extrădarea mea nu s-a produs. Fizic eu sînt aici, dar o decizie judecătorească… Conform legislației din Ucraina, extrădarea poate fi făcută doar după ce există o decizie judecătorească, dar în privința mea nu este o asemenea decizie”, a spus Platon în interviul acordat din penitenciar jurnalistei TV8 Natalia Morari.

„Conform legii din Republica Moldova, orice urmărire penală este posibilă doar cu acordul țării care te-a extrădat, trebuie să fie un acord în scris. În cazul în care se va decide că extrădarea mea a fost ilegală, dar anume așa se va decide, fiindcă eu am hotărîrea Curții de Apel din Kiev precum că eu sînt cetățean al Ucrainei, ceea ce înseamnă că extrădarea este ilegală, pentru că Constituția Ucrainei interzice extrădarea cetățenilor ei, respectiv, toate dispozițiile Procuraturii Generale a Ucrainei privind pornirea urmăririi penale în privința mea vor fi declarate nule. Dacă e să privim situația din punct de vedere juridic, fără aceste presiuni, atunci eu trebuie să fiu eliberat și să mi se dea 15 zile pentru a părăsi țara”, a explicat deținutul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?