X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PDM va contesta la CC o parte din deciziile aprobate la ultima ședință plenară, declarație

18 dec. 2020,, 11:49   Politică
5198 2

Micșorarea vîrstei de pensionare și anularea Legii Miliardului vor fi atacate la Curtea Constituțională, afirmă secretarul general al PD, Alexandru Jizdan.

În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4, Jizdan a mai declarat că legile votate în această săptămînă în Parlament sînt populiste, avînd în vedere că acestea nu au acoperire financiară.

„99,9% din cei care au votat înțeleg că iresponsabilitatea lor a depășit limita imaginației. Eu mă bucur că unii oameni vor ieși mai devreme la pensie. Eu vreau să-i întreb pe cei care au votat de unde va lua R. Moldova aproape 8 miliarde de lei? Noi știm care este bugetul R. Moldova și știm clar că noi nu avem acești bani. Orice lege care este adoptată, care nu are acoperire financiară, ea este una populistă”, a menționat secretarul general al PD.

„Noi vom merge le Curtea Constituțională, juriștii noștri lucrează asupra proiectelor prin care vom ataca. Discutăm cu cei din opoziție care și ce lege va ataca. Eu sînt sigur că aceste legi vor fi atacate, fiindcă ele sînt absolut populiste. Oamenii îi pot condamna pe cei care nu au votat sau îi vor critica dur pe cei care se vor împotrivi, dar dacă aș putea eu privi în viitor, sînt încrezător că cei care au votat astăzi, dacă se vor revedea la guvernare, tot ei vor fi cei care vor anula aceste legi”, a adăugat Alexandru Jizdan.

De precizat că, astăzi, președintele în exercițiu Igor Dodon a promulgat mai multe legi care au fost votate în lectura a doua în parlament, printre care și „legea miliardului”, dar și cea privind reducerea vîrstei de pensionare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?