X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM refuză să meargă la consultările lansate de Igor Dodon

17 noi. 2020,, 12:00   Politică
5533 5

Partidul Democrat din R. Moldova (PDM) refuză să meargă consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare. Informația a fost confirmată de către reprezentanți ai partidului.

„PDM nu va verge la consultări cu Igor Dodon. PDM a venit iericu un plan în care s-a menționat că ar trebui să fie discutat pe platforma parlamentară”, ne-a comunicat Stela Nistor, purtătoarea de cuvînt a PDM.

Ieri, 16 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, după ce a felicita-o repetat pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegeri, liderul PDM, Pavel Filip, a venit cu „un plan anticriză pe termen scurt”, și menționează că ar trebui să fie discutat pe platforma parlamentară. Filip a afirmat că în următoarea perioadă „ar trebui să aibă loc discuții pentru elaborarea unui plan anticriza și formarea unui Guvern care să realizeze curățarea clasei politice”. Totodată, liderul democraților susține că organizarea alegerilor parlamentare anticipate trebuie amînată pînă în toamna anului 2021, scrie zdg.md

PDM a propus următorii paşi:

  1. Elaborarea unui plan anti-criză pe termen scurt (1 an) pentru a da un răgaz ţării şi a stabiliza lucrurile. Avem nevoie de o foaie de parcurs care să readucă Republica Moldova pe linia de plutire şi să o scoată din criza profundă în care a intrat.
  2. Instituirea unui guvernal unităţii naţionale, agreat de toate partidele autentice. Avem nevoie de un consens la acest capitol, o echipă care să ne unească, nu să ne dezbine, care să pună în aplicare planul anti-criză.
  3. Curăţarea clasei politice. Aici vorbim despre izolarea în Parlament a tuturor celor care au migrat dintr-un partid în altul, interzicerea traseismului şi condamnarea practicilor vicioase în politică. Nu putem merge la anticipate pînă nu curăţăm definitiv clasa politică.
  4. Alegeri parlamentare anticipate libere şi corecte, în toamna anului 2021, organizate de un guvern integru şi corect.

Filip a menţionat că deja există cîteva propuneri pentru planul anti-criză, idei care urmează a fi discutate cu celelalte partide parlamentare. Priorităţile trebuie să fie următoarele:

  1. Lupta împotriva pandemiei
  2. Reformarea justiţiei
  3. Relansarea economiei
  4. Organizarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte

Igor Dodon a declarat ieri, 16 noiembrie, că urmează să aibă o întrevedere cu socialiștii din Legislativul de la Chișinău, iar în următoarele zile va iniția și invita la discuții fracțiunile și grupurile parlamentare din Parlament.

Potrivit lui Dodon, primii pe listă sînt democrații, după care îi va invita la discuții pe deputații PAS, deputații Platformei DA, apoi urmînd și cei din restul grupurilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?