Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PDM își dorește și funcția de prim-ministru, declarație

18 mar. 2020,, 09:44   Politică
4286 4

Partidul Democrat din Moldova nu este mulțumit de rezultatul negocierilor cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova privind partajarea funcțiilor în noua coaliție de guvernare creată recent, însă, în opinia deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc, în urma unor exerciții de acest fel niciun politician nu ar fi mulțumit.

„Eu personal nu cred că veți putea găsi un politician care în urma unor negocieri poate fi mulțumit de anumite partajări. Orice negocieri prevăd anumite cedări, compromisuri, trebuie să cedezi din programul electoral pe care ți-ai propus să-l realizezi. Dacă veți întîlni politicieni care au rămas mulțumiți în urma partajărilor, să nu-i credeți”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Putere a Patra” de la postul de televiziune N4, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Deputatul PDM confirmă informațiile potrivit cărora formațiunii urmează să-i revină fie fotoliul de speaker al Parlamentului, fie cel de premier.

„S-a negociat una din aceste două funcții. Noi optăm pentru funcția de prim-ministru, sînt multe tangențe, lucruri pe care le vom realiza mai ușor. Da, este și responsabilitate, doar că în perioada guvernării PDM nu aveam frică de funcții importante”, a adăugat democratul.

Totuși, potrivit declarațiilor, una dintre cele două funcții ar urma să revină PDM-ului numai în urma alegerilor prezidențiale.

„Nu credem că este oportun în situația în care ne aflăm astăzi. Nu trebuie să uităm de unde am pornit și unde am ajuns. Să înțelegem și situația critică în care se află Republica Moldova, și în regiune este complicat, și în toată lumea. Am venit să avem o susținere sănătoasă, largă a Guvernului”, a afirmat Eugeniu Nichiforciuc.

Referitor la alegerile prezidențiale, deputatul spune că PDM își dorește un candidat pentru campania din toamna acestui an, însă o decizie în acest sens va fi luată ulterior. Totodată, oficialul spune că PDM va susține candidatul PSRM în caz de necesitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?