X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PDM este gata să negocieze şi să coopereze cu blocul ACUM

5 feb. 2019,, 08:10   Politică
3429 12

Partidul Democrat mizează pe crearea unei majorităţi proeuropene şi a unui guvern pro-occidental după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Opinia a fost împărtăşită de vicepreşedintele PDM, Andrian Candu în cadrul unui interviu pentru portalul ucrainean Evropeiskaia Pravda. Politicianul nu exclude ca în viitorul legislativ să coopereze cu reprezentanţii blocului ACUM, cărora le transmite că ar trebui să lase deoparte emoţiile şi supărările din trecut.

Preşedintele Parlamentului crede că, în cele din urmă, aceştia vor alege interesele Moldovei şi nu emoțiile și interesele politice sau personale. În aceste condiţii, va fi necesar să se aşeze la masa negocierilor şi să discute pentru a putea stabili un set de principii pe baza cărora pot guverna împreună. Pe de altă parte, Candu exclude o coaliţie cu Partidul Socialiştilor, din cauza diferenţelor fundamentale de opinii pe teme importante. În cadrul interviului, vicepreşedintele PDM admite că în urma alegerilor din 24 februarie ar putea fi format un guvern minoritar. Potrivit lui Candu, nici legislația, nici tradițiile democratice nu cer crearea unei majorităţi.

Politicianul susţine că un executiv condus de un partid minoritar poate funcţiona în baza unei înţelegeri cu alte grupuri politice din parlament, care să sprijine formarea guvernului şi unele decizii, fără a face parte din executiv, a adăugat democratul. În acelaşi timp, Andrian Candu este de părere că alegerile anticipate ar produce instabilitate politică şi economică şi de aceea sînt de evitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?