Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PDM despre sancțiunea primită de clasa politică la alegerile din 20 mai

22 mai. 2018,, 12:26   Politică
3493 3

Participarea alegătorilor într-un număr atît de mic la alegerile locale din 20 mai este sancțiunea primită de clasa politică din Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, care și-a exprimat dezamăgirea că locuitorii capitalei au fost atît de pasivi la alegeri,acest lucru, potrivit lui fiind doar din cauza politicienilor.

“Constatăm că luptele politice din păcate au dus la un electorat foarte dezmembrat, pe segmente forat înguste. Dar cel mai îngrijorător sînt semnalele care le-a primit întreaga clasă politică. Avem ca niciodată o prezentă extreme de joasă la alegerile din mun. Chisinau. Asta ne face să ne gîndim ceea ce face sau mai bine zis ceea ce nu facem. Credem că de fapt neparticiparea cetățeniilor la acest exercițiu este de fapt o sancțiune pe care a primit-o clas apolitică. Este o pedeapsă”, a spus Cebotari.

Totodată, Cebotari s-a referit și la modul în care s-au petrecut alegerile, menționînd că au fost constatate un șir de încălcări, iar CEC trebuie să anunțe ce măsuri va întreprinde pentru a prevenit astfel de încălcări și la scrutinele ulterioare.

Cebotari a menționat că alegerile date au reprezentat un test înainte de scrutinul parlamentar, în care a permis verificarea potențialului și calitatea candidaților săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?