X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PDM a rămas fără donații financiare

23 iun. 2020,, 10:06   Politică
2909 1

Acum Partidul Democrat (PD) nu are donații pentru că partidul nu este în totalitate la guvernare. Aceasta este explicația liderului democraților, Pavel Filip, la faptul că, deși ani la rînd formațiunea reușea să acumuleze sume de zeci de milioane de lei, acum donațiile pentru partid au scăzut la aproape zero.

„Cu părere de rău nu știu de ce nu sînt aceste donații acum. Eu presupun că au fost făcute și de bunăvoie pentru că atunci cînd o formațiune politică are putere și este la guvernare, vă asigur că se găsesc foarte mulți donatori și din cei care sînt gata să contribuie financiar pentru un partid sau altul dacă el are toate pîrghiile și se află la guvernare.

Odată pomeniți în opoziție, am văzut că s-au oprit aceste donații. Am avut puține în timpul campaniei electorale pentru alegerile generale locale. Acum nu avem donații pentru că nu este PD în totalitate la guvernare”, a spus liderul PD pentru agora.md.

Întrebat cum se explică că anterior printre donatori se numărau și mulți angajați din sectorul public, Filip a evitat să dea un răspuns, argumentînd că în acea perioadă nu se ocupa de activitatea de partid și contabilitate.

Totodată, liderul PD a menționat că el personal, acum nu contribuie financiar pentru partid, dar a făcut-o în campania electorală pentru alegerile locale.


„Sînt absolut sigur că noi vom identifica în continuare și vom avea finanțare. Deocamdată nici nu am avut nevoie de mari finanțări. Vom intra în campania electorală și iată atunci vom apela la totuși cei care pot să facă acest lucru.

Acum cheltuielile pe care le are PDM tocmai sînt cap – coadă cu finanțările partidului de la stat în urma alegerilor locale, cît și cele parlamentare”, a spus Pavel Filip, fiind întrebat dacă formațiunea politică a identificat finanțatori.

Aici ține să remarcăm că potrivit rapoartelor financiare anuale prezentate la Comisia Electoral Centrală, PDM a declarat în 2017 donații de peste 38 de milioane de lei, venite de la 3.286 de persoane.

În 2018, pentru PDM au donat 2.593 de persoane și atunci s-au strîns peste 22 de milioane de lei, iar în prima prima jumătate a anului 2019, democrații au strîns peste 8 milioane de lei din donațiile a 1.376 de persoane. Ultimele donații au avut loc 4 iunie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?