Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM a prezentat „pachetul social pentru Moldova”

9 apr. 2019,, 10:40   Politică
2850 2

Dacă democrații vor participa la negocieri, la baza discuțiilor pentru formarea viitoarei majorități parlamentare va sta așa-numitul ”pachet social pentru Moldova”, propus astăzi de PDM, notează Noi.md.

Despre acest lucru a anunțat prim-vicepreședintele formațiunii, Pavel Filip, în urma ședinței săptămînale a partidului.

„Pachetul social pentru Moldova conține temele prioritare pentru cetățeni. Obiectivul principal este îmbunătățirea vieții oamenilor prin salarii și pensii mai bune, facilități pentru procurarea locuințelor, sprijin pentru cei defavorizați, dar și proiecte de infrastructură”, a relatat Filip.

Una dintre inițiative prevede majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 lei pînă la 10 mii de lei. Documentul mai prevede instituirea alocației lunare de stat pentru copiii din R. Moldova, care va constitui 200 de lei și va fi acordată pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani.

O altă inițiativă prevede dublarea ajutorului financiar pentru perioada rece a anului pentru familiile nevoiașe. Ajutorul va fi majorat pînă la 700 de lei.


Pavel Filip a anunțat și despre intenția de a lansa programul "Prima casă 4" destinat angajaților din sectorul privat. Proiectul stabilește că statul le va oferi compensații de pînă la 50% din valoarea creditului pentru procurarea locuinței.

În ”Pachetul social pentru Moldova” mai figurează și cîteva programe naționale cum ar fi construirea sistemului de canalizare în Moldova, alimentarea cu apă a localităților, gestionarea deșeurilor solide.

„Sîntem gata să discutăm acest pachet social cu partidele interesate să participe la implementarea lui. Este vital ca această stare de neclaritate politică să ia sfîrșit cît mai repede, toate partidele să dea dovadă de maturitate față de cetățeni, să dialogheze pe teme de interes prioritar pentru ei. PD își va intensifica eforturile pentru a identifica partenerul politic care să ajute Moldova să evite o criză politică și socială de durată”, a conchis Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?