Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PDM a invocat presiuni și a cerut pedepsirea unor funcționari publici

19 ian. 2021,, 15:43   Politică
6620 0

Membrii echipei PDM Soroca au expediat o solicitare către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, prin care cer s fie trași la răspundere funcționarii publicii care au făcut presiuni asupra membrilor organizației.

„Timp de cîteva săptămîni membrii organizației au fost șantajați și intimidați de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, și directorul general AIPA, Vadim Curmei. Prin depășirea atribuțiilor de serviciu, acești funcționari publici au încercat să-i determine să acționeze împotriva propriilor convingeri, pentru a obține următoarele scopuri destabilizarea echipei PDM Soroca, influențarea situației politice locale, defăimarea conducerii PDM și constrîngerea persoanelor semnatare a declarației din 15 ianuarie 2021 de a lucra în campania electorală în cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM”, se arată în declarația organizației teritoriale.

Echipa Organizației afirmă că Declarația semnată de membrii care au părăsit formațiunea, pe 15 ianuarie 2021, trebuie considerată nulă din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.

Contactat de tv8.md, reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, a respins acuzațiile și a declarat că nu știe despre ce este vorba.

Acuzațiile au fost respinse și de către directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei. „AIPA constată cu îngrijorare că, în ultimul timp, a devenit ținta unei ample campanii de denigrare și a unor tentative de atragere a instituției în polemici politice. Cu această ocazie, Agenția respinge orice acuzație în adresa instituției. Declar cu toată responsabilitatea că AIPA nu face și nici nu va face jocuri politice. Cerem politicienilor să înceteze acuzațiile în adresa AIPA și tentativele de a ne atrage în polemici politice. De asemenea, cerem politicienilor ca, atunci când formulează aprecieri privind activitatea instituției, să se documenteze temeinic, căci orice opinie eronată formulată în spațiul public lezează nu doar imaginea instituției, ci și imaginea beneficiarilor de subvenții”, se arată într-o declarație.


Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute primarii și consilierii Organizației Teritorială a Partidului Democrat din Soroca au anunțat că părăsesc formațiunea.

„Noi, primarii și consilierii OT PDM Soroca, părăsim Partidul Democrat din Moldova și organizația Teritorială PDM Soroca și ne declarăm afiliați în toate organele elective din raionul Soroca”, se arata în declarația semnată de opt primari și un consilier local.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?