X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PDM a cheltuit de 28 ori mai puțin în campania electorală actuală, decît în 2019

23 iun. 2021,, 19:58   Politică
996 0

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 va participa și Partidul Democrat din Moldova, ocupînd locul opt pe lista electorală. Acesta a figurat și pe listele din scrutinul din februarie 2019.

De atunci s-a schimbat liderul, componența, dar și cheltuielile partidului. Astfel, dacă în primele patru săptămîni ale campaniei electorale din 2019, PDM a avut cheltuieli de peste 23 de milioane de lei, atunci, în aceeași perioadă a actualului scrutin, au fost înregistrate cheltuieli de 834.092 lei. O sumă de 27,6 ori mai mică decît cea din 2019.

Din suma totală de peste 23 de milioane de lei cheltuită pentru campania electorală, aproape șapte milioane erau din donații.


Pe de altă parte, în cele patru săptămîni de campanie electorală, PDM a înregistrat cheltuieli de puțin peste 834 de mii de lei. 20.000 de lei fiind mijloace bănești primite din partea a două persoane juridice. Alte donații din partea persoanelor fizice sau a unor organizații, PDM nu a primit.

În cadrul seriei de interviuri „De la 11”, Pavel Filip a declarat că de la acel scrutin s-au schimbat multe. Iar donațiile în acest an s-au micșorat, inclusiv din motiv că este un alt lider politic al partidului.

„Este un altfel de lider politic. S-a schimbat tot, Partidul Democrat este o altă echipă la nivel de lidership. De aceea noi am condamnat trecutul partidului, ne vine greu să spălăm imaginea pe care am moștenit-o.

Acum nu avem acele donații. Eu în perioada ceea nu aveam activitate în partid, fiind în funcție executivă și nu duceam contul și nu știam ce se face de fapt. Conatibilitatea știe cu certitudine ce a fost în acea perioadă, desigur că au fost donații reale că de altfel nu puteau fi elaborate altele”, a menționat președintele PDM, Pavel Filip.

23 de concurenți au fost înregistrași la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.

Este vorba despre: Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic Alianța Pentru Unirea Romînilor, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și Veaceslav Valico (candidat independent).

Alegerile parlamentare anticipare vor avea loc în data de 11 iulie, 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?