X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PD va sesiza Comisia de la Veneția în cazul demiterii lui Harunjen

10 iul. 2019,, 10:10   Politică
3146 6

Orice decret care să-l privească pe procurorul general Eduard Harunjen va fi ilegal, a declarat deputatului democrat Vladimir Cebotari.

Parlamentarul s-a referit la un eventual decret pe care l-ar putea semna șeful statului prin care să-și înceteze activitatea Eduard Harunjen în actuala funcție. Declarația a fost făcută la postul TV Canal 2, în contextul în care Parlamentul a inițiat ieri procedura de demitere a actualului procuror general.

Deputatul democrat declară că un eventual decret al președintelui poate fi contestat atît la instanțele interne din Republica Moldova, cît și la Comisia de la Veneția, însă structura europeană poate emite doar o decizie politică, de recomandare și nu va avea efecte juridice.

Comentatorul politic, Vitali Catană, menționează că este limpede că se încalcă atît procedurile legale, cît și un principiu fundamental – principiul separării puterilor în stat. Potrivit lui, aici este o problemă pentru că majoritatea parlamentară intervine într-un mod arbitrar. Vitali Catană consideră că majoritatea parlamentară vrea să-și subordoneze justiția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?