Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PD: Maia Sandu ar trebui să fie candidatul la funcția de primar

3 apr. 2018,, 12:00   Politică
4300 4

Democrații își exprimă regretul în legătură cu decizia PAS de a susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar general al capitalei, informează Noi.md.

Despre acest lucru a comunicat astăzi purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari. El a reiterat că democrații sînt dispuși să susțină un candidat comun al partidelor proeuropene la alegerile locale din 20 mai. Cu toate acestea, Gămurari a subliniat că Maia Sandu ar avea un rating mai mare în comparație cu cel al lui Andrei Năstase.

„Noi înțelegem că nu este vorba aici de un candidat unic din partea partidelor proeuropene, ci de un candidat a două partide. În acest context, ne expunem regretul din simplul motiv că sondajele au arătat clar că dna Maia Sandu ar avea mai multe șanse să cîștige în fața candidatului socialiștilor. Ne-am așteptat ca inițiativa de a participa la alegeri să vină din partea ei”, a comentat Gămurari.

În opinia democraților, se repetă scenariul din timpul alegerilor prezidențiale, cînd Președinția a fost cîștigată de socialiști, în lipsa unei coeziuni a forțelor pe segmentul de dreapta, după cum a argumentat Gămurari.

„Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, există toate șansele ca și Primăria să fie acordată reprezentantului socialiștilor. După sondaje s-a văzut clar că un candidat unic din partea partidelor proeuropene ar fi fost candidatul real care să poată uni toate forțele proeuropene în campania pentru alegerile primarului general. Acum alegătorul va vedea foarte clar care au fost inițiativele și greșelile și să ajungă la concluziile respective”, a adăugat purtătorul de cuvînt al democraților.


Menționăm că Partidul „Acțiune și Solidaritate” a decis să-l susțină pe Andrei Năstase în cursa pentru alegerile primarului general al capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?