X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

PCRM și-a anunțat participarea la alegerile locale

28 aug. 2019,, 11:00   Politică
2175 1

Partidul Comuniștilor anunță că va participa la scrutinul electoral din 20 octombrie curent, pentru alegerile locale generale.

Într-un comunicat emis presei, PCRM critică noua guvernare și spune că își consolidează forțele pentru a reveni pe arena politică și a începe „din nou restaurarea orașelor și satelor moldovenești”.

"Auzim din nou despre reforma administrativă, care presupune o reducere de zece ori a numărului de primării și de 3-5 ori a numărului de raioane. Pentru rezolvarea unor simple întrebări, oamenii vor trebui din nou să meargă zeci de kilometri, să stea în rînd la ușile oficialilor. Proiectul acestei reforme se află pe agenda actualei coaliții", se arată în declarația PCRM.

În opinia comuniștilor, Moldova are nevoie de un guvern local.

"Trebuie să alegem persoane care respectă legea și să fie destoinice pentru autoritățile locale care sînt gata să poarte responsabilitatea în fața locuitorilor orașelor, satelor, raioanelor și să realizeze schimbări tangibile în dezvoltarea lor. Partidul Comuniștilor va desemna acești candidați și este gata ca după alegeri să coopereze în consilii și primării cu cei care împărtășesc cu exactitate această abordare a activității autorităților locale", se mai precizează în declarație.


Alegerile locale generale se vor desfășura la 20 octombrie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?