X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM critică Moldovagaz

21 oct. 2020,, 17:03   Politică
4771 2

Partidul Comuniştilor (PCRM) şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că “Moldovagaz”, cu asistenţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), menţine tariful la gaze pentru consumatorii finali la $330 pentru 1000 de metri cubi, deşi preţul de achiziţie al gazelor naturale este de $160.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se relatează într-o scrisoare deschisă a Comitetului Central al PCRM adresată conducerii Guvernului, Curţii de Conturi, Centrului Anticorupţie, precum şi SPA “Gazprom”.

În opinia PCRM, “niciun fel de condiţii economice interne nu pot fi motivul din care cheltuielile de distribuire a gazelor pentru consumatorii finali depăşesc costul însuşi al produsului distribuit”.

PCRM a atras atenţia asupra faptului că începînd cu anul 2009, volumul de gaze pentru tranzit şi distribuire internă în R. Moldova, practic, a scăzut de două ori, iar cheltuielile de bază pentru personalul responsabil doar de distribuirea gazelor au crescut de la 142,5 mil. lei în 2010 pînă la 318,6 mil. lei în anul 2019, ceea ce n-ar fi trebuit să rămînă în afara atenţiei Curţii de Conturi şi a altor organe de control.

Pentru a evita o explozie socială şi acţiuni de protest în masă, ei au cerut Guvernului şi Parlamentului să examineze în regim de urgenţă situaţia creată la “Moldovagaz”, să clarifice modul de formare a tarifelor şi să concedieze din componenţa conducerii persoanele vinovate de încălcările admise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?