X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PCRM a explicat de ce autoritățile au organizat o vacanță neplanificată

22 aug. 2018,, 11:59   Politică
5362 4

Guvernul a organizat "vacanţa neplanificată de nouă zile" din cauza fricii teribile faţă de protestele programate la Chișinău pentru ziua de 26 august, consideră Partidul Comuniștilor din Moldova (PCRM).

În opinia Centrului analitic al PCRM, vacanța suplimentară "va duce la reducerea veniturilor la bugetului de stat pentru luna august, care, potrivit cifrelor oficiale, constituie 136 milioane de lei pe zi".

„Acest lucru ar putea influenţa îndeplinirea în timp util a proiectelor preconizate de Guvern pentru anul 2018. Vacanta de nouă zile, va duce, de asemenea, la pierderea de către angajații de stat a ritmului de lucru, ceea va reduce în mod semnificativ eficiența muncii în primele zile de toamnă. Trei zilele de sîmbătă ulterioare lucrătoare pentru angajații de stat, la rîndul său, pot afecta în mod negativ sănătatea lucrătorilor, ceea ce, de asemenea, amenință să reducă eficacitatea muncii", consideră comuniștii.

Ei sînt siguri că acest proiect "a fost discutat numai la biroul Partidului Democrat, deoarece Biroul Executiv al Federației Naționale de Educație și Știință şi-a exprimat public nedumerirea faţă de faptul că decizia în cauză a fost luată fără consultările cu cel mai mare Sindicat din Moldova, membrii căruia au într-adevăr mare nevoie de zile lucrătoare de la sfîrșitul lunii august, pentru a pregăti școlile pentru începutul noului an școlar".

„Vacanţa va aduce doar pierderi. Guvernul s-a văzut nevoit să manifeste o asemenea “bunătate” în detrimentul său şi al economiei ţării, din nedorinţa de a avea de a face cu cetățenii furioși ai RM Puterea se teme de ei, pentru că știe foarte bine că nu a făcut nimic bun pentru ei, în afară de rele: a furat miliardul, a condamnat sute mii de pensionari să moară de foame, oprimînd şi împingînd cetăţenii să plece din țară, a amplificat corupția, a băgat la conducere în calitate de şefi nişte aventurieri grei de cap şi neprofesionişti, a transformat Constituția și toată legislaţia în cîrpă de podele, cu care-şi curăță urmele lor criminale, a capturat statul, stabilind un regim dictatorial”, a subliniat PCRM.
Potrivit datelor PCRM, angajații structurilor de stat "după expirarea acestei "vacanţe" vor fi obligați să le arate angajatorilor săi pașapoartele cu ștampilele de ieșire din țară înainte de 26 și de intrare după "ziua X" indicată.


"Nu, acest regim nu este inteligent și viclean, ci este prost și laș. Şi vrem cu adevărat să credem că pentru acesta, după aceste 9 zile, vor urma conform obiceiului vechi creştin 40 de zile (perioada de pomenire a morților)", au concluzionat comuniștii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?