Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pavlovschi, despre urmărirea penală a unor politicieni: "O formă de luptă politică neloială"

27 sep. 2022,, 14:00   Politică
2914 0

Intentarea unor dosare penale de rezonanță pe numele unor politicieni, în ultimul an, poate fi interpretată ca o formă de luptă politică neloială, mai curînd decît ca reformă a justiției. De această părere este fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi.

Pavlovschi consideră că în aceste cazuri nu putem ști cu certitudine dacă acțiunile oamenilor legii sînt îndreptățite juridic, însă graba cu care au fost intentate unele dosare ridică semne de întrebare.

"Este o problemă dureroasă, eu interpretez aceasta ca a formă de luptă politică neloială. Nu putem așa să discutăm vinovăția sau nevinovăția actorilor politici în privința cărora a fost pornită urmărirea penală. Poate într-adevăr a fost justificată, poate nejustificată, noi nu cunoaștem. Pentru aceasta trebuie să vedem materialele cauzei, dar la prima vedere, aparențele care au fost create prin acțiuni pripite, acțiuni care nu sînt fundamentate și bine argumentate - duc la presupunerea rezonabilă că unele persoane vor să scape de concurenții politici. Odată ce nu îi duce capul să facă aceasta în mod democratic, sub formă de alegeri, iată au inventat forma aceasta", a declarat Stanislav Pavlovschi la emisiunea "Puterea a patra".

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?