Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pavlovschi, către guvernanți: Aroganța și îngîmfarea voastră a devenit deja emblematică

30 iul. 2019,, 12:20   Politică
5163 4

Organizarea de concursuri pentru funcții-cheie în stat este o eroare, a punctat într-un mesaj adresat actualei guvernări fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, notează Noi.md.

Potrivit lui, concursurile pot fi desfășurate în privința funcțiilor de executant, și nu în privința primelor persoane, care determină politicile statului in diverse domenii.

"Hai, sa organizam atunci concursul și pentru funcția de președinte al țării sau un concurs la funcția de prim-ministru... Nicăieri în lume nu se face așa ceva! Ați văzut măcar o dată un concurs la funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA? Sau la funcția de director CIA? Sau la funcția de director FBI?", s-a întrebat Pavlovschi.

"Soluția este alta. Aveți nevoie de o banală lista de rezervă în care vor fi incluse mai multe persoane notorii. Faceți un efort, întocmiți această listă. Țara este foarte mică și se vede foarte bine cine și ce prezintă", a adăugat el.

Fostul judecător la CEDO, care a fost și desemnat la funcția de ministru al Justiției în Guvernul Sandu, i-a mai sfătuit pe actualii guvernanți să învețe să discute cu oamenii.


„Aroganța și îngîmfarea voastră a devenit deja emblematică și iritantă pentru societate! Oare nu vă dați seama că nicio persoană cu demnitate nu poate participa la concursurile voastre, care nu prezintă altceva decît o uță din spate, prin care reprezentanții vechii guvernări au o minunată posibilitate să acceadă la putere?

Ați auzit ceva de politica de cadre? Sau de head-hunting? Dacă nu sînteți capabili să găsiți persoane potrivite, adresați-vă la HR-companii! Utilizați metode moderne! Lăsați va rog concursurile voastre primitive, care nu prezintă decît un eșec total, pentru care veți fi dur taxați!”, a concluzionat Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?