Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pavel Filip despre coaliția PD-PSRM

30 sep. 2020,, 14:21   Politică
4816 1

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, declară că la moment, coaliția PD-PSRM există „foarte șubred, la limită”, iar formațiunea urmează să decidă cum va acționa în timpul și după alegerile prezidențiale, dar și în contextul unei reconfigurări politice sau a unor eventuale alegeri parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

„Această coaliție încă există foarte șubred, la limită, în conformitate cu acordul pe care l-am semnat și am explicat de ce am făcut acest lucru. În calitate de președinte de partid sînt mîndru de exponenții PD în Guvern și consider că muncesc foarte bine și au demonstrat acest lucru prin acțiunile lor”, a menționat Pavel Filip, transmite unimedia.info.

„În acest moment de criză pentru țară, de asta și am venit în Guvern, este pandemie, secetă, criză economică. Este mai ușor să stai într-o parte să critici, dar este mai complicat să muncești într-o echipă guvernamentală, dar asta nu înseamnă că am deviat de la viziunile partidului”, a mai adăugat liderul PD.

Întrebat cît va mai dura coaliția dintre socialiști și democrați, Filip a precizat: „Atît timp cît va exista majoritate de voturi, cît vom simți că sîntem utili în această echipă guvernamentală și că putem mențșine acest echilibru și a ne aduce aportul pentru a face ceva în momentul de criză”.

Totodată, liderul PD a reiterat că formațiunea va decide, în urma consultărilor cu membrii și susținătorii PD, cum va acționa în cadrul scrutinului prezidențial și după alegeri, inclusiv în contextul unei reconfigurări politice sau a unor eventuale alegeri parlamentare anticipate.


La 16 martie, Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor au creat o majoritate parlamentară, după care au urmat remanieri în Guvernul Chicu și înlocuirea unor miniștri înaintați de PSRM cu alții din partea PD.

Ulterior, mai mulți deputați ai PD au părăsit fracțiunea parlamentară, aderînd la grupul Pro-Moldova sau la Partidul Șor.

Și deputatul PSRM Ștefan Gațcan a încercat să părăsească fracțiunea socialiștilor, însă ulterior, el s-a răzgîndit și a anunțat că rămîne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?