X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pavel Filip: Consider că Șor trebuie să stea la pușcărie

16 noi. 2018,, 09:00   Politică
5182 17

Premierul Pavel Filip spune că afaceristul cu o reputaţie dubioasă, Ilan Șor, trebuie să stea la pușcărie. Prim-ministrul spune că vrea să pornească de la faptul că are încredere în instanțele de judecată și în procurori.

Declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

Prim-ministrul spune că nu a cerut niciodată dosarul lui Ilan Șor. „Pornesc de la faptul că există bunăvoință în acest sistem și mai devreme sau mai tîrziu cred că vor fi și explicațiile necesare”, spune șeful cabinetului de miniștri.

„Sînt sigur că în curînd o să aflăm cu toții de ce se procedează într-un fel sau altul. Chiar am creat o platforma, care se numește „Comitetul pentru examinarea cazurilor de rezonanță”, unde îi invităm pe toți și erau și judecători, și procurori, ca să discutăm pe aceeași dimensiune, la același nivel”, a menționat premierul.

Controversatul om de afaceri Ilan Sor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru că a obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de lei, pe care i-ar fi spălat ulterior prin firmele sale off-shore. Afaceristul, care se declară nevinovat, se află în libertate pînă cînd se va pronunța Curtea de Apel Cahul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?