X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pavel Filip comentează perchezițiile din spitale

3 aug. 2018,, 17:12   Politică
3466 3

Nimic nu poate justifica corupția. De această părerea este premierul Pavel Filip, după perchezițiile efectuate de către ofițerii Centrului Naționale Anticorupție (CNA) și ai Procuraturii Anticorupție (PA) în mai multe instituții medicale din țară.

”Noi am declarat toleranță zero corupției, dar în același timp noi înțelegem greutățile cu care se confruntă lucrătorii medicali în Republica Moldova. Pe parcursul mandatului am venit cu majorări substanțiale din punctul meu de vedere de salarii pentru ei, în același timp am venit cu reforme și pentru domeniul sănătății. Nimic nu poate justifica corupția. Am văzut și eu ce sume au fost ridicate la unii angajați. Acești bani de fapt trebuie să vină în bugetul statului, să fie folosiți în salarizarea sistemului. Rezolvarea problemelor în R. Moldova trebuie privită puțin mai complexă. Pe de o parte avem de încasat impozite, iar pe de alta trebuie să plătim impozite. Corupția poate fi învinsă în R. Moldova atunci cînd toți actorii ar fi pe aceeași undă, fiind vorba de Guvern, Administrația Publică Locală, societatea civilă, dar și mediul de afaceri. Dacă acești bani au fost găsiți, înseamnă că de către cineva au fost plătiți, dincolo că cineva a scos acești bani. Vom continua acțiunile și nu vom tolera acte de corupție”, a comentat Pavel Filip.

De asemenea, premierul a menționat că a discutat cu medicii și le-a spus că obiectul Guvernului este de a construi o Moldovă economic dezvoltată: ”Vrem să oferim salarii nu doar medicilor, dar tuturor celor care muncesc sau primesc pensie în R. Moldova să nu se mai gîndească la dare sau luare de mită”.

Ofițerii CNA și procurori anticorupție au făcut mai multe percheziții la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) și la cîteva clinici private din capitală. În total, au statut de bănuit 14 persoane.

La scurt timp, patru medici de la Institutul Mamei și Copilului au fost reținuți de ofițerii CNA


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?