X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Pavel Filip: Autoritățile vor asigura corectitudinea alegerilor parlamentare

4 mai. 2018,, 15:51   Politică
3289 5

Autoritățile vor asigura corectitudinea scrutinului parlamentar din toamnă, astfel ca alegerile să decurgă conform standardelor democratice, să fie libere și corecte.

Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care are loc la Bruxelles, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

În contextul alegerilor, Pavel Filip a spus că vor fi depuse eforturi pentru a asigura întrunirea standardelor OSCE și ale Consiliului Europei. Premierul s-a referit și la alegerile municipale din Chișinău și Bălți din 20 mai, spunând că sunt un exercițiu important.

Șeful executivului a reconfirmat și importanța dialogului cu UE, menționând că rezultatele reformelor din ultimii doi ani sunt încurajatoare pentru drumul european al Republicii Moldova. „Autoritățile sunt determinate să depună toate eforturile pentru a demonstra cetățenilor beneficiile Acordului de Asociere dintre Republica Moldova-UE și a face drumul european ireversibil”, a spus Pavel Filip.

Premierul a reiterat importanța consolidării în continuare a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, deoarece premisele unei cooperări concrete sunt foarte bune, iar proiectele regionale vor avea efect direct în viața cetățenilor.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a încurajat autoritățile din Republica Moldova să continue agenda de reforme pentru consolidarea profilului european al țării. De asemenea, a salutat progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în reglementarea problemei transnistrene și a reconfirmat susținerea pentru soluționarea pe cale politică a acesteia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?